Historien begynner sommeren 1940. Bakermester og firmagründer Emil Richterich hadde lenge vært interessert i urter og hvordan de kunne brukes, inspirert som han var av den kjente sveitsiske urtespesialisten Johann Künzle. Richterich var imidlertid ikke fornøyd med bare å lære om de ulike urtene som vokser i Sveits – han begynte å eksperimentere med dem og finne frem til de spesielle egenskapene deres. Og anstrengelsene hans var ikke forgjeves: Den sommeren fant Richterich frem til oppskriften som brukes i Ricola urtedrops den dag i dag, og som er berømt over hele verden. Oppskriften er ikke blitt forandret siden den ble laget.
Oppskriften på urteblandingen – med 13 urter – er testet til perfeksjon. Den er ikke blitt endret siden 1940 – fordi det ikke har vært nødvendig. Andre ingredienser blir tilsatt den høykonsentrerte ekstrakten avhengig av hvilken smak urtedropset skal ha. Vi bruker utvalgte aromatiske urter og sukker eller sukkererstatninger for å forbedre oppskriftene våre. Ricola er opptatt av å sørge for at alle ingrediensene er naturlige og har høy kvalitet, og vi bruker utelukkende naturlige farger og smaker.