BIO PLANÈTE bake- og frityrolje med ghee.
- Allsidig i bruk
- Blanding av vegetabislk olje og smørfett (ghee)
- Rik på vitamin E
- Rik på umettede fettsyrer
- Vegetarisk
Dersom du liker smørnoten, men ikke ønsker å bruke smør så er denne mat- og stekeoljen fra BIO PLANÈTE et godt alternativ. Oljen er en kombinasjon av solsikkeolje og ghee, noe som gjør den rik på oljesyre og med en god smørsmak uten noen smakstilsetninger. I produksjonen av å lage ghee fjernes melkeproteiner, vann og melkesukker fra smøret og man sitter igjen med et særegent klaret smør. Denne kombinasjonen av ghee og solsikkeolje gjør oljen rik på enumettede fettsyrer (73 g / 100 ml) og rik på vitamin E (40 mg / 100 ml).
Oljen er godt egnet til steking, men også damping, matlaging og baking og passer da ypperlig for de fleste daglige middagsretter. Friske grønnsaker eller fisk kan stekes i den like godt som omeletter, stekte poteter eller til og med søte retter. Den flytende konsistensen tillater også spesielt presis dosering sammenlignet med smør eller klaret smør.
Oljen inneholder 92 gram fett hvorav:
Mettede fettsyrer = 16g
Umettede fettsyrer = 73g
Flerumettede fettsyrer = 2,6g