SukrinMelis er en naturlig sukkererstatning som er finmalt og ligner melis i konsistens.
- 0 kalorier
- 100% naturlig
- Like søt som vanlig sukker/melis (søtningsgrad 1:1)
- Ideel til glasurer
Det er tilsatt en liten mengde søtning fra steviaplanten (steviolglykosider), og kombinasjonen av de to søtstoffene gir en rund og rik søtsmak.
SukrinMelis er velegnet til:
Kaker og desserter som ikke skal stekes (f.eks. ostekake)
Pisket krem, ostekrem, smørkrem, sjokoladeglasur o.l.
Iste og annen kald drikke
Smoothies og rørte bær
Dekorasjon/dryss
Yoghurt/kesam
SukrinMelis i baking
Når du baker bør ikke mengden SukrinMelis utgjøre mer enn 1/5-del eller ca. 20 % av den totale mengden ingredienser.
Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin. Dette utgjør da 10 % av totalvekten, og går helt fint.
Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin med sukker eller et annet søtstoff, for eksempel Tagatesse. Du kan også bruke Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker, og erstatter mer av sukkeret med en mindre mengde.
Melisglasur med SukrinMelis
-50 gram SukrinMelis
- 50 gram FiberSirup Clear
- 2 dråper vann
OBS! Det er viktig å ikke blande for mye vann i melisen. Du trenger kun et par dråper for å få riktig konsistens.