Sukrin er et 100% naturlig, trygt og kalorifritt alternativ til sukker og kunstige søtstoffer. Kan brukes av diabetikere og alle som vil unngå sukker.
- 100% naturlig
- Kalorifritt alternativ til sukker
- Uten kunstige søtstoffer
Generelt om Sukrin og baking:
Sukrin tåler oppvarming, og kan brukes til koking og baking. Sukrin har samme volum/vekt som vanlig sukker, noe som gjør det enkelt å bruke i oppskrifter. 1 dl Sukrin veier ca 90 gram. Sukrin kan brukes til å lage eggedosis, men det kan hende du må vispe litt lenger enn med vanlig sukker, da Sukrinkrystallene ikke løser seg opp like lett.
Hvordan bruke Sukrin i egne oppskrifter:
Ved bruk av Sukrin i egne oppskrifter er det noen ting du bør passe på for at resultatet skal bli optimalt. Mengden Sukrin bør ikke utgjøre mer enn 1/5-del eller ca. 20% av den totale mengden ingredienser.
Eksempel: I en bolledeig på 1 kilo, er det 100 gram Sukrin. Dette utgjør da 10 % av totalvekten, og går helt fint.
Dersom andelen sukker i en oppskrift er mer enn 20 % anbefaler vi å kombinere Sukrin med sukker eller et annet søtstoff, for eksempel Tagatesse. Du kan også bruke Sukrin+ som er dobbelt så søtt som sukker, og erstatter mer av sukkeret med en mindre mengde. Er du usikker kan du prøve med 50/50 Sukrin og sukker først. I oppskriftbasen vår har vi mange oppskrifter som allerede er utprøvd og tilpasset. Det kan være en god idé å starte med disse, for å gjøre deg kjent med Sukrin.
Gjærbakst:
Når du baker gjærbakst med Sukrin, vil du oppleve at deigen ikke hever på samme måte som med sukker. Deigen trenger lengre hevetid, og det kan være en fordel å tilsette en spiseskje honning for å gi næring til gjæren. Mye av hevingen vil faktisk skje etter at du har satt bakverket i ovnen. Husk at du må bruke vanlig gjær, ikke den røde som er for søte deiger.