Kokosmel er laget av økologisk kokos som er tørket, fettredusert og finmalt. Det er et glutenfritt mel som er rikt på fiber.
- 40% fiber
- Glutenfritt
- Rikt på fiber
- Økologisk
Baking med KokosmelDu kan erstatte opptil 25 % av hvetemelet i tradisjonelle bakeoppskrifter med kokosmel, og få en god reduksjon av kalorier og karbohydrater. Samtidig får du et solid fibertilskudd. Hvis du ønsker å bytte ut andre glutenfrie meltyper med kokosmel, kan du i utgangspunktet erstatte 100 %, men vi anbefaler å bruke kokosmel i kombinasjon med andre meltyper for best mulig resultat.
Siden Kokosmel er spesielt fiberrikt, suger det til seg mer væske enn de fleste andre meltyper. Derfor kan du redusere mengden Kokosmel til ca 1/3 av det som er oppgitt av annet mel. Det er også mulig at du må tilsette litt ekstra væske – prøv deg frem til du finner ønsket konsistens. Det anbefales å tilsette ekstra egg i bakverk hvor du bruker en stor andel Kokosmel. Legg til ett egg per 30 g Kokosmel.
Kokosmel er mye brukt i proteinbarer og annen «proteinbakst», da gjerne i kombinasjon med proteinpulver. Melet har en naturlig søtlig smak som gjør at du kan bruke mindre søtning i baksten.
Næringsinnholdet i kokos varierer fra innhøsting til innhøsting, og verdiene under er et gjennomsnitt.