Fin sammalt rug fra Holli Mølle.
- 25 kg sekk
- Fin sammalt - hele kornet er malt til fine partikler
- Kilde til vitamin E, magnesium og silisium
- Velegnet til brød og bakverk
- Økologisk dyrket
Rug har blitt brukt som brødkorn i flere tusen år. Melet er tyngre og mørkere enn de andre kornsortene. Den lave glykemiske indeksen sammen med et høyt innhold av vitamin E, magnesium og silisium gjør rug bra for skjelett og benbygning, lunger og blodsystem. Rug benyttes ofte i surdeiger og er også kjent fra det danske kostholdet gjennom det tradisjonelle danske rugbrødet. På Holli Mølle arbeider de med vinterrugen Danko. I tillegg har de satset på den mange hundre år gamle sorten Svedjerug. Det var dette kornet som finnene hadde med seg da de befolket østlige deler av landet. Kornplanta er stor - den kan bli godt over 2 meter høy - og er meget god på smak og næringsinnhold.
Oppbevares tørt, kjølig og godt atskilt fra varer med sterk lukt.