Pofiber binder væske slik at maten og brødet blir bedre og saftigere.
- Fryse og varmestabil
- Glutenfri
- Kilde til fiber
- Passer til LavFODMAP-diett
- Nøytral smak, lukt og farge
- Uten palmeolje
- Uten tilsatt sukker
Pofiber er et glutenfritt potetfiber for saftig bakverk. Ved en spesiell metode, uten kjemiske tilsetninger, vaskes og tørkes potetene. Resultatet er et produkt som inneholder 70% fiber. Pofiber består av en kombinasjon av uløselige og løselige fiber. Rundt 2/3 er pektin og hemicellulose og resten er cellulose og lignin. Omtrent 1/3 av fibrene er vannløselige.
Uløselige fiber (f.eks. cellulose) øker tarminnholdets volum og påvirker passasjen gjennom tarmen positivt. Det kan gi mindre forstoppelse. De vannløselige fibrene gjør at næringsstoffer tas langsommere opp, og er derfor gunstig for både blodsukkeret og kolesterolet. Kostfiber har en prebiotisk virkning på mage- og tarmhelse, det vil si at de fremmer de gode bakteriene i mage- og tarmsystemet.
Bruk: Pofiber har positive egenskaper for all baking og matlaging. Gjennom at det effektivt binder store mengder væske blir maten og brødet bedre og saftigere. Siden Pofiber har en fin konsistens og har nøytral smak, lukt og farge, kan det til og med brukes i loff og kaker. Pofiber fungerer også utmerket som erstatning for strøbrød/griljermel f.eks. ved panering av fisk eller i kjøttboller.