Agar Agar pulver er en glimrende vegetarisk gelatineerstatning, som er fremstilt av uttrekk fra alger.
- Fra alger
- Vegetarisk gelatineerstatning
- Økologisk
Agar Agar er et naturlig tilsetningsstoffet og kan anvendes i stedet for gelatin, som er animalsk.
Det var ved en tilfeldighet at en japansk kokk i 1660 oppdaget den gelerende virkningen ved tang - nærmere bestemt Agar Agar. Agar Agar utvinness av de røde tangtyper Gelidium og Gracilaria (Rhodophyceae-familien). Gelidium høstes ved Atlanterhavskysten i Marokko, Spania, Portugal og Frankrike, mens Gracilaria kommer fra kysten i Chile, Sydkorea, Japan og Argentina. Agar Agar er mere enn kun en erstatning for animalsk gelatin. Det er et meget effektivt, naturlig algeekstrakt.
Bruk: Brukes som gelerings- og fortykningsmiddel i fødevarer. 1 lett toppet ts. (3-4 g) rekker til 750 ml væske. Ca. 5 ss av den kalde væsken tas fra og røres opp med Agar Agar. Deretter tilsettes den øvrige væsken og kokes i ca. 2 min. under omrøring. Massen blir fast ved avkjøling.