Rømer carobpulver har en søt smak og brukes ofte i stedet for kakao.
Glutenfri
Kommer fra Johannesbrødtreet
Søt og kakao-aktig smak
Uten raffinert sukker
Økologisk
Carob har en søt smak og brukes ofte i stedet for kakao, men har et lavere fett- og karbohydratinnhold enn kakaopulver. Carobpulver er rik på vitaminer og mineraler.
Hva er forskjellen mellom carobpulver og johannesbrødkjernemel?
Både carobpulver og johannesbrødkjernemel kommer fra Johannesbrødtreet som vokser i områdene rundt Middelhavet. Johannesbrødtreet bærer fruktbelger som inneholder ertestore frø. Disse belgene tørkes og males for å gi carobpulver. Om man tar ut frøene og maler dem får man johannesbrødkjernemel. Carobpulver har en søt og kakao-aktig smak, og kan brukes på samme måte som vanlig kakao fra kakaobønner. Johannesbrødkjernemel er smaksnøytralt og brukes typisk som glutenfritt bindemiddel og fortykningsmiddel.
Bruk: Rømers økologiske carobpulver brukes på samme måte som kakaopulver. Er velegnet i bakverk, drikke, sjokoladesserter m.m.